Forside   Sidste nyt

CARL PRISERNE 2015 UDDELT I DAG.http://www.dmff.dk/site/public/images/CARLPRISENgold.jpg

I dag blev Carl Priserne for tredje år i træk uddelt af DMFF (Dansk Musikforlæggerforening) i Mogens Dahl Koncertsal i København. Prisen er stiftet for at hylde og hædre danske komponister og tekstforfattere inden for alle genrer, og er opkaldt efter komponisten Carl Nielsen.

Efter en hyggelig middag blev der uddelt i alt 14 priser, herunder den særlige DMFF’s Ærespris, der i år gik til Jan Sneum. Sidste år gik æresprisen til Bent Fabricius-Bjerre.

De to konferenciers, Pernille Rosendahl og Mikkel Lomborg guidede kompetent publikum igennem en parade af nominerede, sangskrivere, komponister og tekstforfattere, fra alle genrer i musiklivet, samt fire live optrædende. Vignetterne var live-mixet af DJ Noize.  To komponister fik hver to priser: Ronni Vindahl for ”Årets International Gennembrud” og ”Årets Komponist POP”, sidstnævnte sammen med , samt Minds of 99 for ”Årets Komponist Rock” og den anden pengepris på 30.000 kroner, ”Årets Talent”.

DMFF’s formand Ole Dreyer overrakte DMFF’s Ærespris til musikmennesket Jan Sneum. Jan Sneum modtog prisen for sit store og energiske arbejde for dansk og international musik fra yderkanterne. Jan Sneum har i over 40 år formidlet ny musik med stor respekt, enestående entusiasme og med en enorm viden, smag og kompetence. Han var en helt central drivkraft i Politikens Rockleksikon dengang der ikke var noget der hed Google og Wikipedia.

Som journalist og vært på Danmarks Radio formidlede han indtil for ganske nyligt dansk og international rytmisk musik i dens mest originale form, altid med blik for det nye, det unikke, det eksperimenterende. I flere årtier var hans navn nærmest synonymt med P3 live. Altid med sin særlige glubende musikalske appetit, den kæmpe viden og den næsten barnlige nysgerrighed. En formidler par excellence, en stemme og en entusiasme mange husker som deres første møde med ny rock musik. Altid bag og meget sjældent foran mikrofonen. Han er på mange måder dansk musikjournalistiks grå eminence, der ofte glemmes når der uddeles priser.

Jan Sneum modtog med stolthed prisen, hans første pris fra det danske musikliv.

Jan Sneum modtog ud over sin statuette, et legat på 30.000,- fra Tuborgfondet, som skulle videregives til et særligt musikalsk talent, som han gerne vil bringe i fokus. Jan valgte at give dette skulderklap og fokus til multikunstneren, musikeren, komponisten, TONE. Tone takkede for påskønnelsen og legatet, og uropførte et værk, skrevet over Jan Sneum's liv og tanker, live for den begejstrede forsamling.

Ved prisfesten optrådte desuden Niels Skousen, Jacob Bellens med Ned Ferm og en bemærkelsesværdig blanding af hiphopperne Suspekt og Emil Goll (Scarlet Pleasure) & Nightingale String Quartet. De sidste burde have haft en pris for årets mix af genrer. Smukt, frækt og udfordrende.


Vinderne af Carl Priserne blev

JAN SNEUM – DMFFs Ærespris – Carl Prisen 2015. Sponsoreret af Tuborgfondet.
SIMON STEEN-ANDERSEN - ÅRETS KLASSISKE KOMPONIST - Stort ensemble”
BENT SØRENSEN - ÅRETS KLASSISKE KOMPONIST - Lille ensembleJÓHANN JÓHANNSSON – ÅRETS SCORE KOMPONIST
MIKKEL NORDSØ - ÅRETS KOMPONIST ROOTS
MAGNUS HJORTH - ÅRETS KOMPONIST JAZZ
MINDS OF 99 - ÅRETS TALENT Sponsoreret af Tuborgfondet
NIELS SKOUSEN - ÅRETS TEKSTFORFATTER
LARS VOGNSTRUP - ÅRETS KOMPONIST BØRN
RONNI VINDAHL & MØ - ÅRETS KOMPONIST POP
MINDS OF 99 - ÅRETS KOMPONIST ROCK
RONNI VINDAHL - ÅRETS INTERNATIONALE GENNEMBRUD
RASMUS HEDEGAARD M. FL. - "HAPPY HOME" – ÅRETS MEST SPILLEDE SANG
JACOB BELLENS OG FREDERIK THAAE - "MY CONVICTIONS" – ÅRETS SANG

Carl Prisfesten var igen i år en stor succes for DMFF, der på smukkeste vis retter fokus imod komponister og tekstforfattere i Danmark.  Der var stort fremmøde og deltagelse af glade vindere, nominerede og prominente gæster fra musikbranchen. De fortsatte efter den officielle prisuddeling i Carl baren, hvor der var Carls Special og Cocktails, en hyggepianist og ikke mindst en pølsevogn med jordens stærkeste chilidressing.

DMFF’s formand Ole Dreyer var en meget tilfreds mand efter prisuddelingen: ”Jeg er så glad på komponisternes vegne. Det er dejligt at kunne rette fokus mod disse ofte anonyme skabende kunstnere. Nu har vi afholdt Carl Pris festen i tre år, og den er nu en tradition, som vi glæder os til hele året. DMFF har i dag markeret, hvor seriøst komponister og tekstforfattere bør tages. Carl Prisfesten fastholdt den store interesse fra medier og musikbranche, vi er glade for den interesse – på trods af Dronningens fødselsdag i dag. Jeg glædes ved at vi kunne hylde de mange nominerede, og særligt prismodtagerne, tillykke til dem alle. Ikke mindst æresprismodtageren Jan Sneum, der har betydet så uendeligt meget for dansk musik med sine stærke radioprogrammer og live reportager fra spillesteder og festivaller."

 

Se billeder fra Prisfester på vores Facebook-side


Se hyldestvideoen i forbindelse med overrækkelsen af DMFFs Ærespris til Jan Sneum

  Tilmeld dig nyhedsbrev her →